субота, 2 березня 2019 р.

1 березня – Всесвітній день котів


  
     У перший день весни відзначається Міжнародний день котів – найпопулярніших домашніх тварин у всьому світі.
       Традиція святкування цього дня виникла стихійно, і хоча до сих пір Всесвітній день котів ніде офіційно не затверджений, це не заважає прихильникам цих тварин вшановувати своїх вихованців.
       Популярність свята пояснюється перш за все тим, що кішки споконвіку були й залишаються найпопулярнішими домашніми тваринами у всьому світі: близько 80% всіх жителів Землі тримають домашніх тварин, і більше половини з них віддали свою перевагу саме кішкам.
       Кажуть, що кішки лікують від хвороб, допомагають позбутися поганого самопочуття, та ще й мишей ловлять. Про те, чому кішок добре тримати вдома, можна говорити довго. Особливо з тими, в кого вони вже є.

    Саме це й зробили учні 5 – А класу разом з класним керівником Булахом  А.В. під час виховної години «Коти у нашому житті», проведеної саме 1 березня.  Переглянувши презентацію про котів, учні із захопленням розповіли про своїх домашніх улюбленців та продемонстрували малюнки своїх котиків. Як виявилося у багатьох коти старші за своїх маленьких господарів, однак їх діти пестять не менше ніж малих кошенят.
   Також діти дізналися про історію одомашення котів та їхню роль у житті різних народів.







Немає коментарів:

Дописати коментар