середа, 9 травня 2018 р.

Виховна година "Подвигу жити в віках"


                



Ми в бою здобували свободу,
Ми в бою гартували її,
Ми пройшли переможним походом,
Пронесли крізь недолю-негоду
Прапор волі по рідній землї!
                                                   
                Ю. Корецький «Не здолати вільний край»




   ХХІ століття. Усе далі й далі відходять грізні роки Другої світової війни. Але кожного року 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, а  9 травня  - День  Перемоги над нацизмом у роки Другої  світової війни, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя.

    З метою вшанування подвигу борців проти нацизму в Європі та всіх полеглих на фронтах і в тилу у роки Другої світової війни у 11 класі Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» класним керівником  Булахом Андрієм Васильовичем було проведено виховну година «Подвигу жити в віках».
    Година  пам'яті полеглих у Другій світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим.  Під час виховної години учні та вчитель історії  згадали ветеранів, які своєю кров'ю відстояли нашу свободу. Учні розповіли історії про своїх предків-учасників війни.
     Кириленко Дарина розповіла про свого прадідуся Кириленка Григорія Андрійовича, який загинув у боях за наш Макарівський район. Показала та прочитала статтю з газети «Макарівські вісті» присвячену йому та пошукам його могили. Розповіла як вшановують память предка у родині.
     Савран Олександра розповіла про свого прадідуся, який загинув у Битві за Дніпро, а класний керівник Булах А.В. розповів про бойовий шлях своїх дідів-ветеранів 
    Мало залишилося учасників тих подій, і всі ми їм  щиро вдячні.
    Кожна людина зберігає в пам'яті момент свого життя, який  здається їй другим народженням, переломом у всій подальшій долі. Війна живе в душах переживших її такими спогадами, що вони ніколи не зможутьзабути цю війну тривалістю 1418 днів і ночей.
    Страшні сліди залишила війна. На території  України в руїни та згарища перетворили фашисти 114 міст і 28 тисяч сіл.
    Дорогою ціною дісталася  перемога. Дорогою ціною...
    Слава тим, хто здобув перемогу!!!
    Без миру немає майбутнього. Ми всі за спокій і радість від миру на нашій рідній землі, у нашій вільній Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар