понеділок, 3 червня 2019 р.

Екскурсія до Макарівського районного історико-краєзнавчого музею


29 травня 2019 року під час навчальної практики учні 5-А класу Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» з учителем історії  та класним керівником  Булахом А.В здійснили екскурсію до Макарівського районного історико-краєзнавчого музею.
     Директор Макарівського  районного історико-краєзнавчого музею Гедз Віталій Анатолійович радо зустрів екскурсантів у дещо оновленому музеї  та розповів про визначні віхи з історії Макарівщини, підтверджуючи розповідь показом речових та писемних джерел з історії району.

      В ході екскурсії учні мали можливість відімкнути незвичний замок, який вражав своєю загадковістю; вгадати призначення дерев’яних речей побуту минулого століття; дізнатися більше про видатних земляків; ознайомитися з матеріалами, що висвітлюють трагічні сторінки історії нашого району, зокрема Голодомор 1932-1933 рр,  події Другої світової війни, а також сучасну війну на сході України. Уважно учні слухали про неотримані листи остарбайтерів, які завдяки старанням, в першу чергу, директора музею знаходять своїх адресатів через багато років.
      Під час екскурсії діти цікавилися речами, фотографіями, відгадували призначення різних приладів та речей, а також відповідали на запитання директора музею, які стосувалися історії рідного краю.
     Загалом учні залишилися задоволеними від відвідин музею і наостанок разом з учителем  подякували директору музею за проведену екскурсію.

























            











                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар