понеділок, 3 червня 2019 р.

Екскурсія до Музею води



   31 травня 2019 року учні 5 – А класу Макарівського НВК «ЗОШ І ступеня – районна гімназія» разом з класним керівником Булахом А.В. та мамою учня, також вчителем, Ступак О.В. відвідали Водно-інформаційний центр м.Києва , що має також неофіційну назву Музей води.
    Центр розміщено у відновлених спорудах першого київського централізованого водогону: водонапірних баштах, побудованих в 1872 та 1876 роках (архітектор Олександр Шіле), та підземному резервуарі чистої води.
    Початок екскурсії був присвячений виникненню Землі та води на ній, далі було знайомство з басейном р.Дніпро та мешканцями цієї водойми.

   































 Вся інша експозиція розташовується під землею, куди потрібно було спуститися на ліфті. Гіди  розповіли  про те, як забезпечувався питною водою Київ за давніх часів, скільки вона коштувала, як прокладали перший водопровід. Тут же можна було побачити діючу модель артезіанської свердловини, довідатися, як улаштований каналізаційний колектор. У ході екскурсії по Музею води учні довідалися, які етапи очищення проходить річкова вода, перш ніж стане безпечною та придатною до вживання, а також, які фактори погіршують воду на шляху до наших кухонь та ванних кімнат.


    Експозиція ознайомила дітей з кругообігом води в природі. Учні також побачили багато динамічних частин експозиції, наприклад, у музеї обладнана ванна кімната із кранами, з яких постійно тече вода: повна ванна, повна раковина, погано відрегульований змив у бачка - це демонстрація нераціонального споживання води.
  







  У великому басейні плавають дивовижні японські коропи кої. Якщо піднести близько до води долоні - рибки іноді вистрибують і торкаються долонь своїми губами. Загальний подив викликав і величезний, у половину людського росту, унітаз. 
В одному із залів музею влаштований грот, пройшовши через який діти  побачили різні перетворення та стани води: тут і водоспад, і дощ із грозою.
  


  Музей води в Києві - один із самих цікавих для дітей. Побравши в руки лопатки, діти змогли  за своїм розсудом прокласти в піску русло для ріки.  А найбільше захоплення в дітей  викликали гігантські мильні бульбашки. Причому можна було  не тільки їх видути, а й самому побувати всередині мильної кулі. Враження – незабутні.

   








































Після відвідин музею учні мали змогу побувати на новому пішохідному мосту м.Києва.






Немає коментарів:

Дописати коментар